Други сайтовеПартньори

Приветствие от председателя


С благодарност към господин Красимир Копривенски за превода на български език.
Доминик Оп, Председател на AFFOI

Уважаеми дами и господа,

Добре дошли на сайта на Организацията на френскоговорящите служители в международните институции (AFFOI).

AFFOI се стреми да защитава езиковото и културно многообразие, както и многообразието на идеи и виждания в рамките на многонационални институции. Всички членове на AFFOI сме убедени, че това многообразие е необходимо за правилното функциониране на организациите, за които работим.

В настоящия момент вътрешната оптимизация на институциите и бюджетните ограничения налагат все по-системната употреба на един опростен вариант на английски език като единствен работен език. Това е съпроводено и с използването на практики, методи и модели, присъщи на англосаксонските страни. В същото време организациите, в които работим, са главни действащи лица в регулирането на международните отношения. Според нас тази тенденция на уеднаквяване заплашва принципа на равенство между нациите. Трябва на всяка цена да възстановим и съхраним езиковото и концептуално многообразие.

Необходимо е също така институциите да бъдат реформирани. Много от тях са създадени след края на Втората световна война и начинът, по които се ръководят и функционират вече не съответства на съвременните реалности.

Ето защо двете главни направления в дейността на AFFOI са защита на многообразието и реформа на многонационалните институции. Ако и вие се интересувате от тези теми, ако споделяте нашата кауза, ако желаете да допринесете за доближаването на международната среда до истинските нужди и проблеми по света, Ви каня да разгледате нашия сайт, да се информирате за дейността ни и да се присъедините към нас.

Благодаря Ви, че посетихте нашата интернет страница!

Доминик Оп
Председател на AFFOI

За да стане нашият сайт истински пример за езиково многообразие, бихме желали да го преведем на възможно най-голям брой езици (включително идиоми, диалекти, малцинствени езици и всякакви други писмени преносители на културна идентичност). Всички желаещи да участват в този амбициозен проект, могат да се свържат с нас на адрес traduction@affoimonde.org


Акцент


Вие пишете, AFFOImonde ви публикува
Те ни подкрепят…